22 Aralık 2014 Pazartesi

Corona SDK Giriş

  Ahmet Şimşek       22 Aralık 2014 Pazartesi

Telefon ve tablet gibi taşınabilir cihazların son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile bu ivmelenmeden mevcut sektörlerde payını aldı. Oyun ve uygulamalar bunlardan biri. 2d ve 3d Oyun geliştirebilmek için ücretsiz yada lisanslı birçok oyun motoru ve sdk bulmak mümkün. Corona SDK 2d oyun geliştirmek için kullanılanlardan biri. Üstelik cross-platform yani platformdan bağımsız şekilde oyununuzu geliştirerek örneğin hem Android hemde İOS bir platformda oyunun oynanabilmesi mümkün. Farklı dersler ile Corona SDK nın oyun geliştirmede nasıl kullanıldığını anlatmaya çalışacağım. Fizik,ses,depolama,level sistemi ve ağ kullanımı bunlardan birkaçı.

Bu dersimizde çalışma ortamımızı oluşturmakla başlayalım. İlk olarak Coronalabs a üye oluyoruz. https://developer.coronalabs.com/user adresinden mail adresimizle kayıt olarak yükleme sayfasına geçiyoruz. SDK yı kurulum aşamalarını geçip kurduktan sonra kayıt olurken kullandığımız mail adresimiz ve şifremizi programı açıyoruz.


Ve şimdi Corona ile oyun geliştirmek için çalışma ortamımız hazır. Sağ taraftaki menüden Samples'ı seçerek örnek projeleri inceleyebilirsiniz.


New Project ile yeni bir proje için hazır template oluşturabiliyoruz. Uygulama türü ekran boyutları gibi şeyleri ayarlayıp direk kod olarak oluşturulmasını sağlayabiliyoruz.


Samples dan örnek projelerden biri olan CollisionDetection dan bir görüntü ile bu dersimizi bitiriyoruz. Gelecek derslerimizde görüşmek üzere.
logoblog

Thanks for reading Corona SDK Giriş

Previous
« Prev Post

1 yorum: