21 Mayıs 2019 Salı

Google Apps Script ile test formu oluşturmak

  Ahmet Şimşek       21 Mayıs 2019 Salı
https://script.google.com/home adresinden Google App Script komut dosyalarını çalıştıracağımız panele gidelim.


Yeni komut dosyası butonuna tıklayarak yeni bir komut dosyası oluşturma sayfasına gidelim.


Açılan panelden kısaca bahsetmek gerekirse sol tarafta mevcut komut dosyalarınızı görebilir, düzenlemek istediğiniz komut dosyasının üzerine tıklayarak hemen sağ tarafta açık halde gözüken editör üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz.

Düzenleme sonrasında tıpkı kod editörlerinde olduğu gibi Ctrl + S kısayolu ile dosyayı kaydedebilirsiniz.

Editör üzerinde bulunan disket ikonuna tıklayarak dosyayı kaydedebilir, play ikonuna tıklayarak dosyayı çalıştırabilir ve böcek ikonuna tıklayarak dosya için hata ayıklama modunu çalıştırabilirsiniz.

Dosya içerisinde bulunan işlevleri dropdown içerisinde görebilirsiniz. Hangi işlev seçili durumdaysa play ikonuna tıkladığınızda o işlev içerisinde yazdığınız komutlar çalışır.

Google App Script javascript 1.6 ile komut dosyası yazmayı destekliyor. Yukarıda kullanılan fonksiyon ve parametreleri inceleyebilirsiniz. FormApp.create işlevi ile yeni bir form oluşturduk. Mevcut bir form üzerinde işlem yapmak için FormApp.openById işlevini form id bilgisi ile çağırarak düzenleme yapabilirsiniz.

Yukarıdaki kodları örneğin create işlevi içerisine yazıp seçili işlev olarak create seçtikten sonra play ikonuna tıklayarak komut dosyasını çalıştırabilirsiniz.

Erişim izni istenmesi durumunda gerekli izinleri verdikten sonra https://docs.google.com/forms/ sayfasından oluşturulan formu görebilirsiniz.
logoblog

Thanks for reading Google Apps Script ile test formu oluşturmak

Previous
« Prev Post

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder